Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Puidutöösturid annavad kliimaseaduse eelnõule karmi hinnangu

Copy
Puidutööstus.
Puidutööstus. Foto: Elmo Riig

Ehkki kliimaseaduse eelnõu nimesse lisati viimasel hetkel sõna «majandus», ei toeta see Eesti ettevõtete konkurentsivõimet ning lükkab kolmandat aastat languses oleva majanduse veelgi kiiremale allakäigule, leiab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL).

Liidu juhatuse esimehe Jaano Haidla sõnul toetab liit eelnõus välja toodud eesmärke leevendada kliimamuutusi, nendega kohaneda ja luua eeldused puhta ja kasvuhoonegaaside vaba majanduse kasvuks.

«Paraku kooskõlastamiseks saadetud eelnõu neid eesmärke ei täida. Selle asemel on eelnõu koostajad keskendunud kasvuhoonegaaside emissiooni vähendamise üld- ja vahe-eesmärkide õiguslikule fikseerimisele. Tuleks aga fookusesse võtta realistlikud tegevused, mis looks eeldused nii kliimamuutuste väljakutsetega toimetulekuks kui ka majanduse, sh Eesti inimeste üldise heaolu kasvuks,» ütles Haidla. «Praeguse eelnõu tulemusena väheneb eksportiva tööstussektori kindlustunne veelgi, mis suures pildis tähendab kolmandat aastat languses olevale majandusele jätkuvat allakäiku ning seda, et kliimakindluseks vajalikud investeeringud jäävad tegemata.»

Tagasi üles