Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Autovedajad: kas valitsus lõpetab Vene-veod ära? (8)

Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni juht Ermo Perolainen leiab, et piir peaks minema kas kinni kõikide ELi riikide autovedajatele või siis ei tohiks Eesti vedajaid diskrimineerida, keelates neil ainukesena Vene-vedusid teha.
Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni juht Ermo Perolainen leiab, et piir peaks minema kas kinni kõikide ELi riikide autovedajatele või siis ei tohiks Eesti vedajaid diskrimineerida, keelates neil ainukesena Vene-vedusid teha. Foto: Madis Veltman

Venemaale või läbi Venemaa sanktsioneerimata kaupa vedavad ettevõtjad on enda sõnul meeleheitel, sest Eesti pole juba üle kahe kuu andnud välja uusi Venemaa veolubasid, taristuminister Vladimir Svet (SDE) jäi kidakeelseks küsimuses, kas ja millal lube üldse veel välja antakse.

Lääne-Euroopasse ning ka Venemaale, Valgevenesse ja Ukrainasse kaupa vedava Groupage Cargo Service OÜ suuromanik ja juht Sergei Širokov rääkis, et Eesti pole teinud otsust võtta vastu kahepoolse maanteetranspordi lepingu alusel Venemaalt veolube. Venemaa küll ei keela ELi riikides registreeritud kaubaveokite sisenemist (vajaliku loa olemasolul), kuid neid ei lasta piirialal asuvatest tolliladudest kaugemale. «Seejärel tarnitakse kaup Venemaa veoautodega edasi,» kirjeldas ta. «Kellel [Eesti ettevõtetest] on veel uuemad load, tõstavad hindu.»

Širokovi sõnul on olukord ebaõiglane just Eesti ettevõtete suhtes, sest teiste riikide veofirmad veavad Venemaale või Venemaa kaudu Kasahstani, Usbekistani, Armeeniasse jne kaupa edasi. Nende riikide puhul on Venemaa transiitriik.

Tagasi üles