Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kaubanduskeskuse omanik kaebas Prisma kohtusse

Copy
Prisma Eesti maajuht Teemu Kilpiä Mustakivi Prismas.
Prisma Eesti maajuht Teemu Kilpiä Mustakivi Prismas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Harju maakohus arutas sel nädalal Linnamäe Prisma omaniku L95 OÜ hagi ASi Prisma Peremarket vastu üürilepingu täitmise nõudes. Hageja süüdistab Prismat lepingu omavolilises ülesütlemises, poodi sulgeda soovinud Prisma esindaja sõnul ei tahtnud keskus nendega koostööd teha, kirjutab ERR.

Prisma Eesti maajuht Teemu Kilpiä teatas, et Prisma püüdis heas usus leida korduvalt koos kinnistu omanikuga mõlemale poolele sobilikku lahendust, kuid keskuse omanik ei olnud valmis nendega koostööd tegema.

Kilpiä sõnul on üheks survestamise osaks varem ka Delfi Ärilehes kajastatud pankrotiavaldus, kuid tema teatel pankrot Prismat ei ähvarda.

Linnamäe kaubanduskeskuse omaniku L95 OÜ juhatuse liige Vitali Kõllomets teatas, et Eesti Prisma halb juhtimine viis olukorrani, et Prisma tahtis nendega rendilepingu enne tähtaega lõpetada.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Selle aasta märtsis antud intervjuus Postimehele ütles Prisma juht Kipliä poe sulgemise kohta, et loodetut taristust poe lähedale ei ehitatud ja seetõttu ei tasunud kauplus ära. «Kaubanduses on nii, et vahel investeering õnnestub ja vahel mitte. Kui me Linnamäe Prisma avasime, oli selle tulekuperspektiiv natuke teine, näiteks ümbritseva infrastruktuuri ehitamise vaatenurgast. Kuna need plaanid ei teostunud, osutus ka poe ülalpidamine ja majanduslik toimimine väljakutseks,» sõnas Kilpiä toona.

Tagasi üles