Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Riigikontroll: üürimajade programm ei ole tulemuslik

Copy
Üürimaja Pärnu-Jaagupis.
Üürimaja Pärnu-Jaagupis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees / Scanpix

Riiklik üürimajade programm ei ole oma põhieesmärkides – tööjõu mobiilsuse ja ettevõtluse arengu edendamisel – tulemuslik, leiab riigikontroll täna avalikustatud auditis.

Sel eesmärgil rajatud üürimajade hulgas on ka õnnestunud projekte, kuid riskid riigi raha kasutamisel ebaõnnestuda on jäänud maandamata. Kui programmiga jätkata, tuleks kliimaministeeriumil majanduslikku mõju täpsemalt mõõta ja programmi eesmärkidest kinnipidamist rangemalt järgida.

«Ehkki taristuminister on hinnanud, et riiklik üürimajade programm on edulugu ning ka regionaal- ja põllumajandusminister kutsub ehitama igasse valda riiklikku üürimaja, tuleks enne uusi rahastamisotsuseid ja segumasinate käivitamist senist kogemust kriitiliselt hinnata. Tuvastasime auditis senise üürimajade programmi rakendamisel hulgaliselt põhimõttelisi probleeme, mis ei võimalda riigikontrollil ministrite optimismi jagada. Enne järgmiste voorude käivitamist vajaksid auditis väljatoodud probleemid lahendamist,» leidis riigikontrolör Janar Holm.

Tagasi üles