Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Läti fintech-ettevõtte läheb Riia ja Frankfurdi börsile

Copy
Eleving Group kliendibaasis on rohkem kui 1,3 miljonit klienti üle maailma, väljastatud laenude kogumaht ületab 1,8 miljardit eurot.
Eleving Group kliendibaasis on rohkem kui 1,3 miljonit klienti üle maailma, väljastatud laenude kogumaht ületab 1,8 miljardit eurot. Foto: Eleving Group

Lätis asutatud ja kogu Baltikumis tegutsev finantstehnoloogiaettevõte Eleving Group korraldab esmase avaliku pakkumise (IPO) ja noteerib oma aktsiad Nasdaq Riia börsil (Balti põhinimekiri) ja Frankfurdi börsi reguleeritud turul (Prime Standard).

IPO hõlmab põhiliselt Eleving Groupi lihtaktsiate pakkumist ja olemasolevate aktsiate võimalikku müüki. Aktsiad on kättesaadavad jaeinvestoritele Lätis, Eestis, Leedus ja Saksamaal avaliku pakkumisena ning Euroopa kvalifitseerunud institutsionaalsetele investoritele erainvesteeringuna.

Laenuandja Eleving Group on olnud kapitaliturgudel üle kümne aasta ja on ligi 400 miljoni euro eest emiteerinud võlakirju. Grupi tegevjuht Modestas Sudnius ütles, et investoritel on võimalik investeerida hästi juhitud ja kasvavasse ettevõttesse, mille eesmärk on maksta dividende kaks korda aastas ja väljamaksemäär on üle 50 protsendi.

Tagasi üles