Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lapse arvuti ost tõukas võlgadesse: palgavaesus Eestis aina suureneb (11)

Copy
Ametiühingute keskliidu juht Kaia Vask.
Ametiühingute keskliidu juht Kaia Vask. Foto: Tairo Lutter

Kui inimene käib tööl ja saab palka, aga kuu lõpuks on tal ikkagi näpud põhjas, võib põhjuseid olla mitu. Võimalik, et inimene lihtsalt ei oska rahaga ümber käia. Aga üha tõenäolisem on, et selline inimene kuulub kiiresti kasvavasse palgavaeste klassi.

Sellised rahaprobleemid puudutavad ametlikel andmetel rohkem kui igat kümnendat töötajat. Ekspertide hinnangul probleem süveneb.

Sel suvel tellis tööportaal cv.ee palgauuringu, millest selgus, et Eestis pole tervelt 75 protsenti inimestest oma palgaga rahul. Kuigi Eesti keskmine palk on hooga tõusnud – juunis oli see statistikaameti andmetel 2113 eurot ehk ligi seitse protsenti suurem kui aasta tagasi –, on tööportaali andmetel ligemale poolte töötajate palgatõus viimase aasta jooksul olnud minimaalne või pole seda üldse olnudki. Uuringu järgi sai seda keskmist, kuni kümneprotsendilist palgatõusu vaid napilt üks kolmandik töötajatest, aga samas on osa töötajate palka hoopis vähendatud. Samal ajal elu aina kallineb ning elamiskuludega toime tulla on järjest raskem.

Märksõnad

Tagasi üles