Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Palgauuring: palk tõusis eelmisel aastal 92 protsendil töötajatest. Kas ka Sinul? (3)

Copy
Figure Baltic Advisory kinnitusel said palgatõusu eelmisel aastal nautida 92 protsenti inimestest.
Figure Baltic Advisory kinnitusel said palgatõusu eelmisel aastal nautida 92 protsenti inimestest. Foto: Aivar Aotäht

Figure Baltic Advisory (varem Fontese Palgakonsultatsioonid) tänavuse palgauuringu tulemused näitavad, et 2024. aastal on palku tõstnud valdav enamus tööandjaid ja suurem sissetulek jõudis kokku 76 protsendini töötajatest. Siiski on kasvutempo aeglasem mullusest, kui palgatõusu sai nautida 92 protsenti inimestest.

Palgatõusu osaliseks saanud töötajate palk kerkis tänavu keskmiselt 10,7 protsenti, mida on mullusest (13,8 protsenti) märgatavalt vähem. Samas on seda siiski enam, kui tööandjad mullu arvasid, et palka tõsta plaanis on. Ka järgmise 12 kuu jooksul plaanib 98 protsenti uuringus osalenud 482 tööandjast palkasid tõsta.

«Tänavu on ootuspäraselt märksõnadeks ettevaatlikkus ja rahunemine palkade üle otsustamisel. Kui eelmisel aastal tõsteti põhipalka pea kõigil, siis tänavu tõusis töötasu väiksemal hulgal töötajatest. Siiski ei saa me Figure uuringu valimi pealt väita, et põhipalga kasv oleks viimase 10 aasta madalaim, pigem paistab 2024 välja tavapärase aastana, kus kolmel neljandikul palka tõstetakse ja ühel neljandikul mitte,» sõnas Figure Baltic Advisory juhtivpartner Irja Rae.

Märksõnad

Tagasi üles