Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Bitcoini ETFid näitavad rekordilist rahaväljavoolu

Copy
Mees kõnnib mööda bitcoin'i monumendist Plaza Bitcoinil San Salvadoris 4. septembril 2024. Avaliku arvamuse instituudi (IUDOP) andmetel on bitcoin'i kasutuselevõtt El Salvadoris endiselt piiratud hoolimata sellest, et see on olnud seaduslik valuuta juba kolmandat aastat. MTÜ Minu Esimene Bitcoin eesmärk on edendada krüptoraha kasutamist, õpetades seda riiklikes koolides, kus nende tundides on osalenud üle 35 000 õpilase. Kuigi 2023. aastal teatas 88 inimest 100st, et nad ei kasuta bitcoin'i, on mõned, nagu taksojuht Napoleon Osorio, seda oma ettevõtluses omaks võtnud.
Mees kõnnib mööda bitcoin'i monumendist Plaza Bitcoinil San Salvadoris 4. septembril 2024. Avaliku arvamuse instituudi (IUDOP) andmetel on bitcoin'i kasutuselevõtt El Salvadoris endiselt piiratud hoolimata sellest, et see on olnud seaduslik valuuta juba kolmandat aastat. MTÜ Minu Esimene Bitcoin eesmärk on edendada krüptoraha kasutamist, õpetades seda riiklikes koolides, kus nende tundides on osalenud üle 35 000 õpilase. Kuigi 2023. aastal teatas 88 inimest 100st, et nad ei kasuta bitcoin'i, on mõned, nagu taksojuht Napoleon Osorio, seda oma ettevõtluses omaks võtnud. Foto: AFP Scanpix

Krüptoturul on viimastel nädalatel toimunud märkimisväärseid liikumisi, mis on pannud eksperte jälgima turu edasist käitumist. Vaatamata ootamatutele muutustele usuvad paljud, et järgmised kuud võivad olla helged.

Viimase kahe nädala jooksul, 30. augustist kuni 6. septembrini, on USA turul noteeritud spot bitcoin'i börsil kaubeldavatest fondidest (ETFid) Bloombergi andmetel välja voolanud 1,2 miljardit dollarit, mis on tekitanud muret krüptoturul tegutsejate seas. See on pikim väljavooluperiood alates nende fondide turule toomisest 10. jaanuaril.

Rahade massiline väljavõtmine langeb kokku bitcoin'i hinnalangusega septembri esimestel nädalatel. Augusti lõpus oli bitcoin'i hind 64 668 dollarit, kuid septembri alguseks langes see 53 491 dollarini, mis tähendab 17,28-protsendilist hinnalangust. Analüütikud ja ka krüptofännid on märkinud, et ajalooliselt on bitcoin'il septembris tavaliselt kehv tootlus ning sama trend võib jätkuda ka tänavu.

Tagasi üles