Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

VEEL JÕUAB Riigi võlakirjade märkimine lõppeb homme

Copy
Eesti 1927. aasta võlakiri.
Eesti 1927. aasta võlakiri. Foto: Romet Kreek

Homme, 9. septembri kella 16.00-ni saavad Eesti inimesed oma panga kaudu osta Eesti riigi võlakirju – esmakordselt kutseliste investorite kõrval ka Eesti jaeinvestoritele suunatud pakkumise maht ulatub 200 miljoni euroni.

Kahe aasta pikkusega võlakirjade lunastamise tähtaeg on 16. september 2026, mil Eesti riik maksab võlakirja omanikule tagasi algse võlakirja nimiväärtusele vastava summa. Lisaks maksab riik võlakirjadelt fikseeritud intressi 3,3% aastas, väljamakse tehakse üks kord aastas. Eesti riigi võlakirju on võimalik märkida LHV, Swedbank, SEB ja Luminor kaudu, märkimise miinimumkogus on üks võlakiri nimiväärtusega 100 eurot.

«Riigi võlakiri on üks madalama riskiga finantsinstrument, see on Eesti inimestele ja ettevõtetele võimalus, kuidas oma sääste tänases intressilanguse keskkonnas kaitsta. Võrreldes tavalise pangahoiusega pakub võlakiri kõrgemat intressitulu ja seda saab vajadusel Tallinna börsi kaudu müüa, kus sellest saab kõige kõrgema krediidireitinguga väärtpaber,» märkis rahandusministeeriumi riigikassa osakonna juhataja Janno Luurmees.

Tagasi üles