Päevatoimetaja:
Liina Laks

Mitmete ministeeriumide kulutused viiakse põhjaliku kontrolli alla (2)

Copy
Pildil: Eesti 100-kroonine rahatäht, millel oli kujutatud luuletaja, proosa- ja esimene naisajakirjanik Lydia Koidula. See rahatäht oli kasutusel aastatel 1992–2010 Eesti ametliku valuutana, enne euro kasutuselevõttu 2011. aastal.
Pildil: Eesti 100-kroonine rahatäht, millel oli kujutatud luuletaja, proosa- ja esimene naisajakirjanik Lydia Koidula. See rahatäht oli kasutusel aastatel 1992–2010 Eesti ametliku valuutana, enne euro kasutuselevõttu 2011. aastal. Foto: Toomas Huik

Valitsus kinnitas neljapäeval, et nulleelarve revisjon võetakse järgmisena ette siseministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi ning kultuuriministeeriumi valitsemisalades. 

Selle tulemused esitab rahandusministeerium valitsusele järgmise aasta eelarveläbirääkimiste käigus. Ministeeriumid peavad analüüsima kõiki oma teenuseid, et välja praakida ebavajalik ja ebatõhus rahakasutus ning dubleerivad teenused.

Esimeste ministeeriumitena läbisid nulleelarve revisjoni sotsiaalministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning rahandusministeerium. Möödunud kabinetinõupidamisel otsustas valitsus nulleelarve raames sotsiaalvaldkonna kokkuhoiu. Otsused puudutasid haigus- ja vanemahüvitistele kahekordse keskmise kuupalga lae kehtestamist alates 2026. aastast.

Tagasi üles