Päevatoimetaja:
Liina Laks

Intel võib Dow indeksist välja langeda: kas hiiglase aeg on läbi?

Copy
Fotol: Inteli tegevjuht Pat Gelsinger kõnelemas COMPUTEX foorumil Taipeis, Taiwanis  4. juunil 2024
Fotol: Inteli tegevjuht Pat Gelsinger kõnelemas COMPUTEX foorumil Taipeis, Taiwanis 4. juunil 2024 Foto: Reuters / Scanpix

Kunagine pooljuhtide gigant Intel Corporation seisab silmitsi oma ajaloo kõige keerulisema perioodiga. Ettevõte, mis on pikka aega olnud osa prestiižsest Dow Jones tööstuskeskmisest, võib peagi sellest indeksist välja langeda, kuna ta võitleb finantsprobleemide, strateegiliste vigade ja tiheda konkurentsiga.

Inteli aktsia on viimase aastaga teinud läbi järsu languse, kukkudes peaaegu 60% ning jäädes 70% alla oma 2000. aasta rekordtasemest. See järsk langus on vähendanud nii investorite kindlust kui ka tekitanud küsimusi ettevõtte edasise kuuluvuse üle Dow Jonesi. Kuna Dow on hinnaga kaalutud indeks, on Inteli madal aktsiahind muutnud selle potentsiaalseks kandidaadiks eemaldamiseks. Praegu on ettevõtte aktsia hind umbes 19,43 dollarit, mis on tunduvalt madalam kui enne pandeemiat saavutatud tipphind.

Reuters’i teatel on Intel Dow kõige kehvemini esinev ettevõte ning Dow komitee võib olla sunnitud ettevõtte eemaldama, et tasakaalustada indeksi koosseisu. Üks võimalikest asendajatest võib olla Nvidia, kuid tema vastu räägib volatiilne aktsiahind. Teise variandina on pakutud Texas Instrumentsi, mille aktsia hind on lähedasem Dow indeksi teiste ettevõtete keskmisele.

Tagasi üles