Päevatoimetaja:
Liina Laks

Üks selle aasta suurimaid koondamisi: Eestis kaotab Telias töö 160 inimest

Copy
Eestis peavad uue töö endale otsima 160 Telia praegust töötajat. Telia peahoone reklaam 4. septembril 2024.
Eestis peavad uue töö endale otsima 160 Telia praegust töötajat. Telia peahoone reklaam 4. septembril 2024. Foto: Madis Veltman

Telia Eesti emafirma Telia Company AB teatas kolmapäeval börsile, et alustas efektiivsuse tõstmiseks struktuuri­muudatusega, mis aitaks aastas kokku hoida 230 miljonit eurot. Kontsernis läheb koondamisele iga kuues töökoht, Eestis kaotab töö 160 inimest.

Telia teatel vähendab ettevõte ametikohtade arvu nii grupi peakontoris kui kõikides riikides, kaasa arvatud Eestis, et hoida kulubaas kontrolli all ja säilitada suutlikkus investeerida kriitilisse infrastruktuuri. Ühtekokku koondatakse grupi 19 370 ametikohast 3000, millest 160 asub Eestis. Eestis koondab Telia sealjuures proportsionaalselt kõige vähem – kui Rootsis, Soomes, Leedus ja Norras koondab ettevõte iga kuuenda-seitsmenda töötaja, siis Eestis kaotab töö iga kümnes Telia siinsest 1550 töötajast. Rootsis kaotab töö 1400, Soomes 635, Norras 245 ja Leedus 400 töötajat.

Grupiülese struktuurimuudatuse peamine eesmärk on ettevõtte teatel kliendikeskse ja tõhusa tegutsemise huvides anda senisest suurem roll riikides asuvatele organisatsioonidele.

Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer ütles investoritele saadetud pressiteates, et tegemist on raske, kuid vajalik otsusega, et tagada Telia pikaajaline edu. «Koos juhatuse ja oma meeskonnaga kavatseme muuta organisatsiooni lihtsamaks, et saaksime oma kliente paremini teenindada. Ma usun, et see kavandatud lähenemisviis muudab Telia mitte ainult lihtsamaks ja kiiremaks, vaid aitab meil ka oma äri kasvatada ja teenida piisavalt raha, et teha vajalikke investeeringuid,» ütles ta. Hofbauer lisas, et nad toetavad lahkuvaid töötajaid, kuid ka muudavad ettevõtte paremaks töökohaks ka neile, kes jäävad.

Tagasi üles