Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Nordica jäi 19 miljoniga kahjumisse (2)

Copy
Nordica lennukid Tallinna lennuväljal.
Nordica lennukid Tallinna lennuväljal. Foto: Erik Prozes

Auditeerimata andmetel oli Nordica nime all tegutseva Nordic Aviation Groupi konsolideeritud puhaskahjum 2023. aastal 19,1 miljonit eurot ja müügitulu 107,3 miljonit eurot, 2022. aasta lõpetati aga 90,6 miljoni eurose käibe juures 1,5 miljoni eurose kasumiga.

Müügitulu kasu taga oli ettevõtte selgitusel peamiselt lisandunud uus ärisuund. Samas kasvasid tegevuskulud aastaga 40 miljoni euro võrra ehk 44,7 protsenti, selgub ettevõtte esialgsetest majandusaasta tulemustest. Kulude kasvu mõjutasid muu hulgas inflatsioonisurve, uute klientidega seotud ühekordsed projektide käivitamiskulud ning pilootide ja salongipersonali puudusest tingitud takistused, samuti planeeritust pikemaks kujunenud lennukite hooldustööd.

2023. aastal juhtusid ka mitmed erakordse iseloomuga sündmused, mis mõjutasid finantstulemusi negatiivselt – ühe A320 lennuki mootori intsident, mis põhjustas umbes 2,2 miljoni euro suuruse remondikulu ja kaotatud igapäevase tulu, kuivõrd lennuk oli pikaajaliselt lennuvõimetu; ning mitmed ATR tüüpi lennukitega seotud välistegurite poolt põhjustatud kahjustused.

Tagasi üles