Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Volkswagen kaalub esmakordselt tehaste sulgemist Saksamaal

Copy
Volkswagenil on üle maailma umbes 650 000 töötajat, kellest ligi 300 000 töötab Saksamaal.
Volkswagenil on üle maailma umbes 650 000 töötajat, kellest ligi 300 000 töötab Saksamaal. Foto: IMAGO / Sven Simon / Scanpix

Volkswagen AG kaalub esmakordselt oma ajaloo jooksul tehaste sulgemist Saksamaal, et vähendada kulusid. See on järjekordne löök kantsler Olaf Scholzi valitsusele, mis kahjustab valitsuse mainet ja positsiooni, viidates Saksamaa majanduse süvenevatele probleemidele. Tehaste sulgemised ja kulude vähendamine tähendab töökohtade kadumist ning võib viia riigi konkurentsivõime vähenemisele.

Ettevõtte plaanid, mis puudutavad nii VW põhibrändi kui ka teisi grupi tegevusi, hõlmavad muu hulgas ettevõtte ja ametiühingute vahelise töökohtade tagamise lepingu lõpetamist, mis peaks kehtima kuni 2029. aastani.

VW 87-aastase ajaloo jooksul oleks võimalikud tehaste sulgemised Saksamaal esmakordne sündmus, mis võib kaasa tuua terava konflikti võimsate ametiühingutega. «Majanduslik olukord on muutunud veelgi keerulisemaks ja uued konkurendid tungivad Euroopasse,» ütles VW tegevjuht Oliver Blume. «Saksamaa kui ärikeskkond kaotab konkurentsivõimes üha enam.»

Tagasi üles