Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Svet: kaheksat prügikasti kodu juurde ei tule (4)

Copy
Taristuminister Vladimir Svet.
Taristuminister Vladimir Svet. Foto: Mihkel Maripuu

Taristuminister Vladimir Svet räägib, kuidas tema kärpeplaan välja näeb ja millal lõpuks kauaoodatud 160 miljoni eurone elamute renoveerimispott avatakse ja miks ta riigieelarvest veel 20 miljonit eurot lisaraha küsima läheb.

On augusti lõpp. Valitsus peab uue aasta eelarvekõnelusi. Kolmest asjast, mis riigi rahanduse korda peaks tegema, on rahvas saanud juba kaks: maksutõusud ja uued riigilaenud. Kuid kolmas, juba aastaid kõige tulisemalt oodatud riigisektori kärbe pole kuidagi kännu tagant minema saanud. Nüüd enam venitada ei saa, tuleb ära teha.

Taristuminister Vladimir Svet (sotsiaaldemokraadid) lubab, et kärped tulevad. «Viimased arutelud käivad. Tuleb ametnike kärpimine, vähem koolitusi, vähem lähetusi, vähem üritusi,» loetleb Svet oma valdkonna plaane. Talle kuuluvatest asutustest kaks suurimat on transpordiamet ja riigilaevastik. Transpordiameti puhul märgib Svet, et oodata on nii personalikärpeid – «100% on selge», aga üle vaadatakse ka kinnisvara. Transpordiametil on teenindusbürood 17 Eesti asulas – vaadatakse üle. Teenuste kallale minnakse alles teises järjekorras ja kindlasti ei tohi seal kannatada ohutuse seisukohalt olulised asjad, nagu talvine lumetõrje teedel. «Küll aga lisateenused, mida pole vaja sel-järgmisel aastal teha, näiteks teede joonimine, teeäärte niitmine, liiklusmärkide paigaldamine. Palju talvel sahk läbi sõidab, tuleneb seadusest ja ministri määrusest, aga ei saa välistada, et seda muudame,» ütleb Svet.

Tagasi üles