Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Majandus langes, kuid siiski kardetust vähem (1)

Copy
Hinnatõus ei näita Eestis vaibumise märke, mistõttu jätavad tarbijad järjest vähem raha poodidesse. Samas on eratarbimine Eestis üks majanduskasvu mootoreid.
Hinnatõus ei näita Eestis vaibumise märke, mistõttu jätavad tarbijad järjest vähem raha poodidesse. Samas on eratarbimine Eestis üks majanduskasvu mootoreid. Foto: Eero Vabamägi

Kukkudes katuselt alla, pole justkui vahet, kas kukkuda aeglaselt või kiiresti, kuid eksperdid on tänavu teise kvartali üheprotsendilist majanduslangust kommenteerides siiski pigem positiivselt häälestatud.

Statistikaamet avaldas eile arvud teise kvartali majanduskasvu kohta. Majandus jätkas kahanemist ning sisemajanduse kogutoodang (SKT) vähenes tänavu teises kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ühe protsendi jagu. Jooksevhindades moodustas SKT teises kvartalis 9,8 miljardit eurot.

Kuigi majandus jätkab kahanemist kolmandat aastat järjest, peavad eksperdid teise kvartali tulemust pigem heaks uudiseks. Luminori peaökonomist Lenno Uusküla ütles, et kui vaadata sesoonselt ja tööpäevadega korrigeeritud näitajat, siis jäi see teises kvartalis samale tasemele, kus ta oli esimeses kvartalis. «See tähendab, et majanduslangus peatus. Majanduslanguse peatumine oli oodatud, sest teises kvartalis nii töötustoodang kui ka tarbimine tõusid veidi nõrga esimese kvartali taustal,» lisas ta.

Märksõnad

Tagasi üles