Päevatoimetaja:
Liina Laks

GRAAFIK Majanduslangus on jõudnud nüüd ka börsiettevõtetesse

Copy
2021. aastal börsi põhinimekirjas noteeritud kinnisvaraarendaja Hepsor pole investoritele erilist rõõmu toonud. Pildil juhatuse liige Henri Laks
2021. aastal börsi põhinimekirjas noteeritud kinnisvaraarendaja Hepsor pole investoritele erilist rõõmu toonud. Pildil juhatuse liige Henri Laks Foto: Madis Veltman

Kui mullu tundus, et juba enam kui kaks aastat kestnud majanduslangus on meie börsiettevõtetest pigem mööda läinud, siis sel aastal võime märkida, et nii see enam ei ole.

Börsi põhinimekirjas noteeritud 18 ettevõttest oli eile keskpäevaks esitanud teise kvartali majandustulemused 17 (puudu oli kalatööstusettevõtte PR Food aruanne). Käivet suutis kasvatada vaid kaheksa ettevõtet, kusjuures Harju Elekter vaid 0,1 ja Tallinna Vesi protsendi jagu, mis tähendab, et sisuliselt neil kahel kasvu ei olnud.

Veel nukram oli seis esimeses kvartalis, kus käivet suutis kasvatada vaid neli ettevõtet – Arco Vara, Infortar, LHV Grupp ja Pro Kapital. Lisaks ka vaid Venemaal ja Ukrainas tegutsev Silvano FG, kellest ma edaspidi enam ei kirjuta.

Tagasi üles