Päevatoimetaja:
Liina Laks

Põhikooliõpilased hakkavad tööstusettevõtteid arendama

Copy
Septembrist stardib Eesti ja Soome kooliõpilaste ja ettevõtete ühine jätkusuutlike lahenduste projekt nimega «Tuleviku Loojad»
Septembrist stardib Eesti ja Soome kooliõpilaste ja ettevõtete ühine jätkusuutlike lahenduste projekt nimega «Tuleviku Loojad» Foto: Marko Saarm / Sakala

Septembrist stardib Eesti ja Soome kooliõpilaste ja ettevõtete ühine jätkusuutlike lahenduste projekt nimega «Tuleviku Loojad» («Tulevaisuuden tekijät»). 

Projekti käigus saavad noored tutvuda oma piirkonna tööstusettevõttega pakkumaks ettevõtte tegevusvaldkonnas välja edasi viivaid lahendusi, mida ettevõtted saaksid oma toodetes või tööprotsessides rakendada. Pakutavad lahendused peavad olema konkurentsivõimelised ja keskkonnasõbralikud.

Kümme kooli Eestist ja üheksa kooli Soomest moodustavad 7.-8. klasside õpilastest ning novembris valitakse mõlemas riigis välja parimad ja nutikamad lahendused. Rahvusvaheline Tuleviku Loojate finaalvõistlus, kus osalevad kummagi riigi viis paremat võistkonda, toimub TalTechis 16. jaanuaril 2025, kelle poolt on välja töötatud ka võistluse formaat.

Tagasi üles