Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Venemaa laenupeo varjukülg: järjest rohkem inimesi jääb hätta tagasimaksmisega

Copy
Venemaal käib praegu tarbimispidu, kuid osa sellest on rahastatud laenude abil, mille teenindamisega inimesed enam hakkama ei saa.
Venemaal käib praegu tarbimispidu, kuid osa sellest on rahastatud laenude abil, mille teenindamisega inimesed enam hakkama ei saa. Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix

Venemaal on viimastel aastatel toimunud laenufestival, kus riik on erinevate soodustustega soosinud laenamist. Nüüd on laenajad hakanud võtma järjest enam laenupuhkust, kuid pangad vastavad enamikule puhkusetaotlejatest eitavalt.

Venemaa majandusväljaande Vedomosti teatel lükkasid Venemaa pangad tänavu esimese kuue kuu jooksul tagasi 90 protsenti krediidipuhkuse taotlustest.

Ühtekokku esitati 181 000 taotlust, millest 163 000 said eitava vastuse. Enamik keeldumisi tulenes sellest, et laenu suurus ületas seadusega kehtestatud maksimumi. Keskpanga pressiteenistuse andmetel lükati esimeses kvartalis tagasi 89 ja teises kvartalis 88 protsenti laenupuhkuse taotlustest just sel põhjusel. Pangad keeldusid taotluste rahuldamisest ka siis, kui laenuvõtja elujärge ei tunnistatud seaduse järgi raskeks.

Märksõnad

Tagasi üles