Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Luminor: uusarenduste müüginumbrid langevad märgatavalt

Copy
Uusarendus, pilt on illustratiivne.
Uusarendus, pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Uuele kinnisvarale pole turul juba mõnda aega tormijooksu olnud, kuid sellest hoolimata ei paista arendajatel veel müügiga kiire olevat. Luminori Baltikumi eraisikute panganduse juht Tanel Rebane prognoosib, mis saab uusarenduste hindadest.

Statistika järgi on uute korterite müük langenud oluliselt: kui tipphetkel müüdi Tallinnas 300–400 uut korterit kuus, siis tänavu juulis läks kaubaks 77 uut korterit. «Kuna arendajad ei ole alustanud väga aktiivselt uute projektidega ning vahepeal on raha hind märkimisväärselt tõusnud, siis tulemuseks ongi väiksem tehingute arv,» sõnas Rebane.

Ta selgitas, et uute korterite müügitsüklit on pikendanud ka ruutmeetri hind. Kui kaks aastat tagasi oli Tallinnas keskmine hind 3500 eurot ruutmeetri kohta, siis tänaseks on see tõusnud 4200 eurole. Rebase hinnangul näitab see, et fookus on võetud eksklusiivse kinnisvara arendamisele, mida saab lubada keskmisest jõukam klient. Seetõttu domineerivad Tallinna kinnisvaraturul atraktiivsemad asukohad – erandiks on vaid Haabersti linnaosa, kuhu on jõudsalt arendatud taskukohasemaid kortereid.

Tagasi üles