Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Nõrk majanduskasv nõuab eelarvepuudujäägi leevendamiseks uusi tuluallikaid (1)

Copy
Annely Akkermanni sõnul on järgmiste aastate suurim teema eelarvedefitsiit. «Järgmisest aastast kehtima hakkav mootorsõidukimaks leevendab eelarvepuudujääki märgatavalt, aga mitte piisavalt,» ütles ta. 
Fotol: Mootorsõidukimaksu seaduse uuesti arutamise ettevalmistamine Riigikogu Rahanduskomisjoni istungil. Vasakult Andrei Korobeinik, Aivar Kokk, Vabariigi Presidendi Kantselei õigusnõunik Hent-Raul Kalmo, Aivar Sõerd, Annely Akkermann
Annely Akkermanni sõnul on järgmiste aastate suurim teema eelarvedefitsiit. «Järgmisest aastast kehtima hakkav mootorsõidukimaks leevendab eelarvepuudujääki märgatavalt, aga mitte piisavalt,» ütles ta. Fotol: Mootorsõidukimaksu seaduse uuesti arutamise ettevalmistamine Riigikogu Rahanduskomisjoni istungil. Vasakult Andrei Korobeinik, Aivar Kokk, Vabariigi Presidendi Kantselei õigusnõunik Hent-Raul Kalmo, Aivar Sõerd, Annely Akkermann Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu rahanduskomisjon sai kolmapäeval ülevaate nii järgmise aasta riigieelarve eelnõu kui ka nelja aasta riigi eelarvestrateegia koostamise aluseks olevast rahandusministeeriumi suvisest majandus- ja rahandusprognoosist.

Rahanduskomisjoni esimehe Annely Akkermanni sõnul annab värske prognoos raamistiku järgmise aasta riigieelarve eelnõu ja riigi eelarvestrateegia koostamiseks.

Tema sõnul on järgmiste aastate suurimaks teemaks eelarvedefitsiit ja selle vähendamine ning seega on lähiaastatel ette näha nappust nii riigi kuludes kui ka investeeringutes.

Tagasi üles