Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ekspert hoiatab: äripinna koduks ostmine toob kaasa rea varjatud murekohti

Copy
Kinnisvara. Pilt on illustratiivne.
Kinnisvara. Pilt on illustratiivne. Foto: Tierra Mallorca / Unsplash

Paljud elupinnana müügis olevad korterid on ametlikult registreeritud tegelikult mitteeluruumina ehk külaliskorteritena, mille esmapilgul veidi soodsam hind võib kaasa tuua nii lisakulutusi kui raskendada tulevikus müüki, hoiatab 1Partner Kinnisvara maakler-konsultant Helena-Laura Lesment.

«Kuigi külaliskorteri ostmine võib tunduda alguses rahaliselt kasulik, tasub olla ettevaatlik ja põhjalikult kõiki ostuga kaasnevaid riske kaaluda,» räägib Lesment, kelle sõnul tasub tehingut kaaluda vaid siis, kui hinnavahe samaväärse elupinnaga võrreldes on märkimisväärne.

Lesmenti sõnul peab äripinna sihtotstarbega korteri ostmisel meeles pidama, et kodulaenu saamine sellise korteri ostuks on sageli keerulisem ning reeglina tavapärasest kõrgema laenuintressiga. «Külaliskorterina registreeritud korterid peaksid olema vähemalt 10% odavamad kui võrreldavad eluruumina registreeritud korterid ning ka siis tasub ostjal teha täpseid arvutusi, sest selle madalama hinnaga kaasneb järgmistel perioodidel lisakulu,» selgitab Lesment.

Tagasi üles