Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Turg ootab hinge kinni pidades Nvidia kvartalitulemusi

Copy
Fotol Jensen Huang, Nvidia tegevjuht ja üks asutajatest, muuhulgas on ta tuntud oma kombe poolest esineda avalikkuse ees mustas nahktagis.
Fotol Jensen Huang, Nvidia tegevjuht ja üks asutajatest, muuhulgas on ta tuntud oma kombe poolest esineda avalikkuse ees mustas nahktagis. Foto: AP / Scanpix

Aktsiaturg kõigub rekordite lähedal ja kogu tähelepanu on suunatud Nvidiale, kes avaldab kolmapäeval oma viimase kvartali majandustulemused. Pooljuhtide gigant on alates 2022. aasta oktoobrist tõusnud üle 1000% ning tulemused peaksid andma vihje, kas AI ralli, mis on turgu toetanud, jätkub või mitte. 

Nvidia mõju on tohutu; see moodustab enam kui kolmandiku Nasdaq 100 selle aasta tõusust ning omab märkimisväärset kaalu S&P 500s. Panused on kõrged, sest optsiooniturg viitab võimalusele, et pärast tulemuste avaldamist võib aktsia hind kõikuda kuni 9% mõlemas suunas, kirjutas Bloomberg. Nvidia, kes on osa Suure Seitsmiku (Magnificent Seven – seitse USA suurima turukapitalisatsiooniga ettevõtet) megaaktsiate grupist, võib oma tulemuste kaudu mõjutada turgu ka laiemalt.

Analüütikud ennustavad, et Nvidia teatab selle kvartali käibe kasvuks üle 70 protsendi, kuid mõned ootavad isegi suuremat tõusu. Erilist tähelepanu pööratakse sellele, mis on juhtkonna nägemus 2025. aasta

Tagasi üles