Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Arstid, IT-mehed, müüjad: uuring paljastab, kui palju erinevate alade töötajatel soovitud palgast puudu jääb

Copy
Erialaste valdkondade lõikes jääb soovitud palgast puudu kõige enam tervishoiutöötajatel, kes soovivad töökohta vahetades teenida 868 eurot rohkem.
Erialaste valdkondade lõikes jääb soovitud palgast puudu kõige enam tervishoiutöötajatel, kes soovivad töökohta vahetades teenida 868 eurot rohkem. Foto: Ani Kolleshi / Unsplash

Töökoha vahetamisel soovivad töötajad teenida 2000-eurost netopalka, mida on praegusest palgast 487 eurot rohkem, selgus Palgainfo Agentuuri ja tööportaali CVKeskus.ee korraldatud ligi 7000 osalejaga töötajate küsitluse tulemustest. Soovitud ja tegeliku palga erinevust näitav palgasurveindeks on aastaga langenud nelja protsendipunkti võrra.

2000 eurot kätte on palgaootuste mediaan ehk poolte töötajate palgaootus on sellest väiksem ja pooltel suurem. Võrreldes eelmise aasta kevadega ei ole palgaootuse mediaan muutunud, 2022. aasta kevadel kasvas see aga aasta varasemaga võrreldes 200 eurot ja 2021. aasta kevadel oli kasv möödunud kevadega võrreldes 100 eurot.

Eelmiste aastatega võrreldes on tänavu vähem kasvanud ka töötajate palgad: netopalga mediaan suurenes 6 protsenti, eelmisel aastal oli kasv 15 protsenti.

Tagasi üles