Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Parempoolsed riigieelarvest: pensionid tuleb külmutada (32)

Copy
Ettevõtja Andrus Kaarelson (Parempoolsed).
Ettevõtja Andrus Kaarelson (Parempoolsed). Foto: Erakogu

Parempoolsed andsid riigieelarve koostamise õnnestumiseks, miinuse vähendamiseks ja stabiilsuse saavutamiseks kolm mõttesuunda.

«Valitsuse ees seisab Eesti tuleviku seisukohalt ülioluline ülesanne. Nüüd on viimane aeg lõpetada töötegemise markeerimine ja jõuliste kärbete vältimiseks põhjuste leiutamine,» ütles Parempoolsete liige Andrus Kaarelson. Ta rõhutas, et riiklik üle võimete elamine tuleb lõpetada, see tähendab automaatselt kerkivate kulude osakaalu olulist vähendamist riigieelarves.

«Kui me ei loobu kulude indekseerimisest, et jõua Eesti riigieelarve ka mitte kunagi tasakaalu, me jäämegi paisuvate kulude katteks paaniliselt raha otsima, makse tõstma ja uusi kehtestama, laenu võtma,» selgitas ta. Riigi jooksvaid kulutusi tuleb tema sõnul kärpida, seada need vastavusse Eesti majanduse võimalustega – ainult majanduse kasvades saab ka kulutusi suurendada. «Selleks on vaja luua kasvu soosiv majanduskeskkond. Valitsuse viimased sammud, nn maksufestivali jätkamine on aga hoopis vastupidise, majanduslangust pikendava mõjuga,»  selgitas ta. Riigieelarve on viimastel aastatel paisunud tohutu kiirusega, see pole Kaarelsoni sõnul mitte mingil juhul jätkusuutlik tee.

Tagasi üles