Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Telegrami asutaja ja miljardär Pavel Durov vahistati Prantsusmaal (1)

Copy
Pildil on Pavel Durov, kes on tuntud krüpteeritud sõnumeid pakkuva suhtlusplatvormi Telegram looja ja juht.
Üks uurijatest kommenteeris: «On üllatav, et Durov tuli Pariisi, teades, et ta on tagaotsitav.»
Pildil on Pavel Durov, kes on tuntud krüpteeritud sõnumeid pakkuva suhtlusplatvormi Telegram looja ja juht. Üks uurijatest kommenteeris: «On üllatav, et Durov tuli Pariisi, teades, et ta on tagaotsitav.» Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse võimud pidasid kinni Telegrami asutaja ja tegevjuhi Pavel Durovi, teatas Venemaa saatkond Pariisis. Vahistamine toimus Le Bourget' lennujaamas. Durovit süüdistatakse suutmatuses takistada Telegrami kasutamist kriminaalsetel eesmärkidel, teatas AFP.

Durov peeti kinni seoses riikliku politsei (OFMIN) algatatud eeluurimisega. Telegrami platvormi madal modereerimistase ja kasutajate laialdane vabadus, sealhulgas propaganda ja desinformatsiooni levitamise võimalus, on tekitanud suurt muret. Durov on kutsutud täna kohtuniku ette, kes otsustab, kas ta jääb vahi alla. Ekspertide hinnangul on tema vabastamise võimalused minimaalsed, kirjutas Bloomberg.

Venemaa saatkond ütles avalduses, et on pärast vahistamisteadet nõudnud Prantsuse ametivõimudelt selgitusi ning Durovi õiguste kaitset ja konsulaarligipääsu. Samas märkis saatkond, et Prantsuse pool on seni vältinud sel teemal suhtlemist. Durov, kes elab Dubais ja on Prantsusmaa ning Araabia Ühendemiraatide kodanik, on varem hoidunud kommentaaridest seoses oma Venemaa kodakondsusega.

Tagasi üles