Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Hiina kritiseerib USAd firmade ekspordikontrolli nimekirja lisamise eest ja lubab vastumeetmeid

Copy
Hiina RV kaubandusministeerium nõuab, et USA lõpetaks viivitamatult oma valed tegevused, ning lubab võtta kõik vajalikud meetmed, et kindlalt kaitsta Hiina ettevõtete õigusi ja huve.
Hiina RV kaubandusministeerium nõuab, et USA lõpetaks viivitamatult oma valed tegevused, ning lubab võtta kõik vajalikud meetmed, et kindlalt kaitsta Hiina ettevõtete õigusi ja huve. Foto: AP / Scanpix

Hiina kaubandusministeerium teatas pühapäeval, et on kindlalt vastu USA otsusele lisada Venemaaga seotud põhjustel mitu Hiina ettevõtet ekspordikontrolli nimekirja.

Reedel lisas USA 105 Venemaa ja Hiina ettevõtet kaubanduspiirangute nimekirja, väites, et need toetavad Venemaa sõjaväge. Kokku lisati nimekirja 42 Hiina, 63 Venemaa ja 18 teiste riikide ettevõtet, mille seas on ka neid, kes tarnivad USA elektroonikat Venemaa sõjaväega seotud osapooltele või toodavad tuhandeid Shahed-136 droone, mida Venemaa kasutab Ukrainasse sissetungi ajal.

Ettevõtted, mis on lisatud nn üksuste nimekirja (entity list – toim), vajavad nendele kaupade tarnimiseks USA tarnijatelt raskesti saadavaid erilitsentse.

Tagasi üles