Päevatoimetaja:
Angelina Täker

LENNUKITE NIMED Miks Tšehhi naljahambad Kunda populaarseimaks linnaks hääletasid? (10)

Copy
Airbalticu korraldatud rahvahääletus, et anda lennukitele Balti linnade nimed, pälvis tähelepanu ja populaarsust ka väljaspool Balti riike.
Airbalticu korraldatud rahvahääletus, et anda lennukitele Balti linnade nimed, pälvis tähelepanu ja populaarsust ka väljaspool Balti riike. Foto: dpa/picture-alliance / Scanpix

Kui Läti lennufirma Air Baltic alustas augustis süütut hääletust oma 48 lennuki nimetamiseks Balti linnade järgi, ei osanud nad ette näha, mis ees on ootamas. Hääletusest said teada tšehhid ja nii ei saanud see kuidagi teistmoodi lõppeda. Eesti väikelinn Kunda purustas tänu Tšehhi naljahammaste sekkumisele hääletuse ja võitis suure edumaaga.

232 linna seast Eestis, Lätis ja Leedus valiti 48 võitjat, 16 igast riigist. Need nimed jäädvustatakse Air Balticu lennukitele. Loomulikult ei puudunud pakkumisest Balti riikide pealinnad Riia, Tallinn ja Vilnius, kuid võimalus anti ka väikestele linnadele ning hääletuse lõpuks osutusid nad suurlinnadest hoopis populaarsemaks.

Lennufirma esialgne idee oli, et iga linna elanikud hääletavad oma linna poolt, kuid hääletus avati mitte ainult Balti riikidele, vaid kogu maailmale, mis mõjutas tulemusi rohkem, kui arvata võis. Oma lemmiku poolt sai hääletada kord päevas kuni neljapäeva südaööni ning tšehhid, saades teada võistlusest, tegid tõesti kõvasti tööd.

Tagasi üles