Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Kliimaaktivist Greta Thunberg osaleb meeleavaldusel Norra maagaasitehase juures (3)

Copy
Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg ja aktivistid keskkonnagrupist Extinction Rebellion protesteerivad, blokeerides osa Norra gaasitöötlemistehase Kårstø naftaterminalist Tysvaeris Norras 24. augustil 2024.
Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg ja aktivistid keskkonnagrupist Extinction Rebellion protesteerivad, blokeerides osa Norra gaasitöötlemistehase Kårstø naftaterminalist Tysvaeris Norras 24. augustil 2024. Foto: Reuters / Scanpix

Kliimaaktivistid, sealhulgas Rootsi tuntud meeleavaldaja Greta Thunberg ja ühenduse Extinction Rebellion liikmed, üritasid laupäeval tõkestada Norra edelaosas asuva maagaasi- ja naftatöötlemistehase tööd.

Extinction Rebellion Norra haru teatas sotsiaalmeediapostituses, et kaheksa kajakki ja kolm mootorpaati sisenesid turvaalasse väljaspool Kårstø töötlemistehast, eesmärgiga takistada tankerite tavapärast liikumist. Aktivistid, kelle seas oli ka Thunberg, kogunesid maismaal tehase väravate juurde, et neid tõkestada.

«Me ei saa seista käed rüpes, kui fossiilkütusetööstus röövib inimestelt nende elu ja muudab meie elutoesüsteemid ebastabiilseks,» tsiteeriti Thunbergi postitust.

Tagasi üles