Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ligi: Vitsuri majanduskriitika on lapsejutt (33)

Copy
“Jürgen Ligi, aga ole hea ja paku rahandusministrina välja, kuidas majandus kasvama panna," kirjutas ärimees Raivo Kütt Facebookis.
“Jürgen Ligi, aga ole hea ja paku rahandusministrina välja, kuidas majandus kasvama panna," kirjutas ärimees Raivo Kütt Facebookis. Foto: Madis Veltman

Heido Vitsuri Vikerraadio intervjuu, mis käsitles Eesti majanduse suunamist kasvurajale, vallandas sotsiaalmeedias terava arutelu. Raivo Kütt lõi Facebookis postituse: «Pikk ja asjalik intervjuu. Kes jaksab ja keda teema huvitab, soovitan lugeda.» Küti sõnum mõjus katalüsaatorina diskussioonile, kus sõna võtsid nii Jürgen Ligi, Indrek Kasela kui ka teised tuntud avaliku elu tegelased.

Kütt tõi esile Vitsuri seisukoha: «Maailm on täiesti muutunud, maailmas aetakse protektsionistlikku poliitikat… Kaubandus- ja majanduspoliitika peab olema teistsugune.» Samuti rõhutas ta muret Eesti majanduse suuna üle pärast finantskriisi: «Mure on meil suurem, sest kui vaadata aega pärast finantskriisi, siis me oleme umbes kolm protsenti igal aastal kasvanud, nüüd langeme protsent-poolteist. Nii et harjumuspärasest trendist oleme viis protsenti iga aastaga viltu läinud. Kui vaadata graafikut, siis see on täiesti kole,» kirjutas Kütt, vahendades intervjuus esitatud mõtteid.

Diskussioon läks aga kiiresti teravaks. Jürgen Ligi kritiseeris Vitsuri väljaütlemisi, nimetades neid «lapsejutuks» ja imestades, kuidas Vitsur esitas probleeme ilma lahendusi pakkumata: «Lapsejutt ju... Kuulasin ja imestasin, kuidas kõik on halvasti, aga mitte ühtki täpsustust, mis ta teisiti teeks,» kirjutas Ligi. Ta seadis kahtluse alla ka Vitsuri arvutused maksutõusu mõjude kohta: «Kas sul endal imelik pole seda kirja panna?»

Tagasi üles