Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Hoiuste intressid võivad peagi langeda: kas sinu säästud juba teenivad tulu?

Copy
«Kui eraisikul on sääste, mida ta on mõelnud suurema intressitulu teenimiseks tähtajalisele hoiusele panna, siis lähinädalad on õige aeg selle otsuse tegemiseks, et jõuaks veel mingiks hoiuseperioodiks kindlustada oma säästudele suurem tulumäär,» märkis Jonna Pechter.
«Kui eraisikul on sääste, mida ta on mõelnud suurema intressitulu teenimiseks tähtajalisele hoiusele panna, siis lähinädalad on õige aeg selle otsuse tegemiseks, et jõuaks veel mingiks hoiuseperioodiks kindlustada oma säästudele suurem tulumäär,» märkis Jonna Pechter. Foto: Represented by ZUMA Press, Inc. / Scanpix

Bigbank Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul on viimane kuu toonud muutusi eraisikutest hoiustajatele pakutavatesse tähtajaliste hoiuste intressidesse ning õhus on selge ootus hoiuste intresside jätkuvale langetamisele.

«Olulisim muutus on enamlevinud aastase hoiuse intressi langus – viimase kuu jooksul on oma 12-kuulise hoiuse intressi langetanud Inbank, Luminor ja Citadele. Hoiuseintresside edasise langetamise tõenäosust saab prognoosida, lähtudes nii kolme, kuue ja 12 kuu Euribori jätkuvast langusest viimase kuu jooksul kui ka lähinädalatel eesootavatest erinevate keskpankade uutest otsustest baasintressimäärade osas,» selgitas Pechter pressiteates.

Pechteri sõnul oodatakse reedel, 23. augusti õhtul, USA keskpanga presidendi kõnet, millest loodetakse suuremat selgust föderaalreservi edasise intressipoliitika ja tõenäoliste intressilangetuste tempo kohta. Samuti koguneb 12. septembril intressiteema aruteluks Euroopa Keskpanga nõukogu ja 17. septembril föderaalreservi intressimäärasid otsustav komitee. Lähinaabritest Rootsi keskpank alandas sel nädalal oma baasintressimäära 0,25 protsendi võrra, teatades, et käesoleval aastal on veel intressilangusi oodata.

Tagasi üles