Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Soomes on akubuum: metsadesse rajatakse akupankasid (3)

Copy
Kuna akupangad tasakaalustavad elektrisüsteemi, on nad eriti head elektrisüsteemi lühikest aega kestvate häirete korral.
Kuna akupangad tasakaalustavad elektrisüsteemi, on nad eriti head elektrisüsteemi lühikest aega kestvate häirete korral. Foto: ADREES LATIF / REUTERS

Soome metsadesse, põldudele ja maanteede äärde on ilmunud kolmemeetrised tagasihoidlikud konteinerid, mis tegelikult on aga akupangad.

Võib öelda, et Soomes kerkib akupankasid nagu seeni pärast vihma ja see kujund polegi nii kauge, kuna järjest enim on Soome looduses näha akusid sisaldavaid konteinereid. Sealjuures lisandub uusi akupankasid juurde pidevalt, kuna praegu on paljudes omavalitsustes käimas akupankade püstitamiseks lubade taotlemine või planeeringute menetlemine, edastas Yle.

Paljude lubade taotlejaks on Nwj Fin Oy, kes soovib rentida akude tarbeks maad kas valdadelt või eraisikutelt. Nwj Fin on 2022. aastal asutatud Prantsuse NW Groupe'i tütarettevõte. Ettevõte on aga oma plaanides kidakeelne, öeldes, et nad ei soovi oma tegevust praegu veel kommenteerida.

Tagasi üles