Päevatoimetaja:
Angelina Täker

ANALÜÜS Eesti kannab pensionäridele Venemaale järjest rohkem raha (3)

Rus.Postimees võrdleb pensionide suurust, mida Eesti Venemaale maksab ja mida Eestis terroristlikuks tunnistatud riiki siiamaani üle idapiiri saadab.
Rus.Postimees võrdleb pensionide suurust, mida Eesti Venemaale maksab ja mida Eestis terroristlikuks tunnistatud riiki siiamaani üle idapiiri saadab. Foto: Postimees Grupp / Scanpix Baltics

Kummas riigis on rohkem pensionäre, kes saavad pensioni välismaalt – Eestis või Venemaal? Kes saab välismaalt rohkem raha, kas venemaalased või eestlased? Miks kasvab Venemaal inimeste hulk, kellele Eesti raha kannab? Kui palju pensionäre saab mõlemast riigist pensioni ja millal see võiks lõppeda? Rus.Postimees otsis neile küsimustele vastuseid ametlikke andmeid uurides.

Pärast seda, kui Venemaa alustas Ukrainas agressiivset sõda, lõpetas Eesti mitu Vene Föderatsiooniga sõlmitud lepingut ja tunnistas Venemaa režiimi terroristlikuks. Teiste hulgas kaotab järgmise aasta märtsis kehtivuse leping õigusabi ja õigussuhete kohta tsiviil-, pere- ja kriminaalasjades.

Valitsus seostas selle lepingu tühistamise Kremli agressiooniga. «Minu väga selge seisukoht on, et seni, kuni Vene Föderatsioon on agressorriik, ei saa me temaga õigusabi osas siduvaid lepinguid sõlmida,» ütles toonane justiitsminister, endine kaitseminister ja endine Eesti siseministeeriumi juht Kalle Laanet (RE), kes lahkus hiljem ametist korruptsiooniskandaali tõttu.

Tagasi üles