Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Konkurentsiamet: Elektrilevi jättis liinikoridoride hooldustööd tegemata

Copy
Konkurentsiameti analüüsi kohaselt oli möödunud aastal laiaulatuslike elektrikatkestuste põhjus puudujäägid Elektrilevi liinikoridoride hoolduses.
Konkurentsiameti analüüsi kohaselt oli möödunud aastal laiaulatuslike elektrikatkestuste põhjus puudujäägid Elektrilevi liinikoridoride hoolduses. Foto: Elmo Riig

Konkurentsiamet avaldas 2023. aasta elektri- ja gaasituru kokkuvõtte, kus selgub, et laiaulatuslike elektrikatkestuste põhjuseks möödunud aastal olid puudujäägid Elektrilevi liinikoridoride hoolduses.

Konkurentsiameti energiaturgude osakonna juhataja Marilin Tilksoni sõnul oli aasta hindade poolest stabiilne, kuid konkurentsiameti järelevalvemenetlused aastatel 2022–2023 Elektrilevi OÜ tegevuses tõid fookusesse varustuskindluse seoses võrguühenduse ulatuslike katkestusega.

Konkurentsiamet tuvastas järelevalvemenetluse raames, et laiaulatuslike elektrikatkestuste põhjuseks on puudujääk Elektrilevi liinikoridoride hoolduses. Elektrilevi esitatud andmetel on hooldusvajadusega koridoridega elektrivõrgu kogupikkus ca 18 000 km ning hooldamata on jäetud vähemalt 5000 km ulatuses liinikoridore.

Tagasi üles