Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Maailma mõjukaimal konverentsil oodatakse kikkiskõrvu ühte kõnet

Copy
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde (vasakul), Jaapani keskpanga juht Kazuo Ueda (keskel) ning USA keskpanga juht Jerome Powell Jackson Hole’i konverentsil aasta tagasi. 
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde (vasakul), Jaapani keskpanga juht Kazuo Ueda (keskel) ning USA keskpanga juht Jerome Powell Jackson Hole’i konverentsil aasta tagasi. Foto: ANN SAPHIR

Täna meie aja järgi kell 17 esitatakse kõne, mida on oodatud ja millest räägitud juba mitu kuud. Sellega esineb USAs Jackson Hole’i puhkekeskuses USA keskpanga (Föderaalreserv ehk Fed) juht Jerome Powell.

Sellest kõnest oodatakse eksklusiivsel konverentsil vihjeid intressimäärade alandamise kohta septembris ja edaspidi.

Kui laiemalt teatakse Šveitsi kuurortlinnas Davosis peetavat Maailma Majandusfoorumit, kuhu kogunevad tuhanded ärijuhid, investorid, poliitikud, ökonomistid, aga ka meediastaarid ja ajakirjanikud, siis sümpoosionil Tetoni rahvuspargis Jackson Hole’is osalevad umbes 120 riigi keskpankurid, rahandusministrid, tipp­ökonomistid ja ajakirjanikud.

The New York Times on nimetanud Jackson Hole’i eksklusiivseimaks majanduslikuks kogunemiseks, aga samas võib öelda, et ilmselt on see ka mõjukaim majanduskonverents maailmas.

Tagasi üles