Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kaubandus-tööstuskoda: riik ei peaks oma ülesannete täitmise eest koguma ettevõtjatelt tasu

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit andsid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile teada, et on vastu riigi plaanile kehtestada sideettevõtjatele täiendav regulaatortasu eesmärgiga tagada lisarahastus Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametile.

Ettevõtlusorganisatsioonidele valmistab tõsist muret viimaste aastate trend, kus riik soovib oma tuumikülesannete täitmise, sh järelevalve teostamise jätta erasektorile või panna erasektorit riigi tuumikülesannete täitmise eest täiendavalt maksma, teatab Kaubandus-tööstuskoda oma veebilehel. Näiteks 2022. aasta alguses jõustusid konkurentsiseaduse muudatused, mis panid teatud ettevõtjatele kohustuse tasuda järelevalvetasu, millest rahastatakse Konkurentsiameti ülesannete täitmist.

Nüüd soovitakse sideettevõtjatele panna täiendava tasu maksmise kohustus. Nimelt tuli Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium hiljuti välja elektroonilise side seaduse muutmise seaduse eelnõu väljatöötamiskavatsusega, milles sisaldus muu hulgas idee kehtestada sideettevõtjatele sideteenuste käibel põhinev regulaatortasu eesmärgiga tagada lisarahastus Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametile.

Loe pikemalt Kaubandus-tööstuskoja veebilehelt.

Tagasi üles