Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Kindlustusfirma: käesoleva aasta tormikahjud kihutavad rekordikursil

Copy
Tormikahjud. Pilt on illustratiivne.
Tormikahjud. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Tänavune aasta tõotab purustada senised tormikahjude rekordid – juba praeguseks on tormikahjusid, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, registreeritud 43 protsenti rohkem ning suure panuse andsid nii juuni kui ka augusti alguse tormid, selgub Seesami värskest ülevaatest.

«Aasta-aastalt tekitavad tormid Eestis üha rohkem pahandust ning reaalsus on see, et iga järgnev aasta toob uued tormikahjude rekordid. Kuigi värskelt möllanud tormi ja suurte sadude kahjude hüvitamine alles käib, on juba praegu makstud hüvitiste summa kolmandiku võrra suurem kui aasta varem. Seni suurimad kahjud ulatuvad 6000 euroni ning viimase aasta keskmine tormikahju suurus on 1405 eurot,» rääkis Seesami kodukindlustuse tootejuht Dagmar Gilden.

Kindlustaja sõnul püsib kahjustada saavate esemete nimekiri igal aastal väga sarnane, hoolimata sellest, et tormide kontekstis räägivad ja jagavad hoiatusi nii päästeamet kui ka kindlustusseltsid. Enim saavad kahjustada piirdeaiad, eriti sellised, mis on juba enne tormi täbaras seisus. Samuti erinevad katusealused, hoovis asuv vara, nagu batuudid, aiamööbel ja robotniidukid, samuti hoonete katused. Paraku on kahjude peasüüdlaseks tavaliselt murduvad puud. Sel aastal on murdunud puu kahjustanud eluhoone katust ja terrassi ning teisel juhul piirdeaeda ning kahjud vastavalt 5100 eurot ja 4800 eurot. Samas on ka teada üks murdunud kaselatv, mis kahjustas batuuti ja põhjustas 310 euro suuruse kahju.

Tagasi üles