Päevatoimetaja:
Angelina Täker

USA tööhõive kasvu korrigeeriti allapoole, Trump süüdistab Bidenit andmetega manipuleerimises

Copy
Kuigi Föderaalreserv on poliitiliselt sõltumatu organ ega võta intressimäärade osas juhiseid ei presidendilt ega teistelt valitud ametnikelt, on inflatsioon ja sellega seotud kõrged hinnad ning laenukulud saanud enne novembrikuiseid valimisi olulisteks teemadeks.
Kuigi Föderaalreserv on poliitiliselt sõltumatu organ ega võta intressimäärade osas juhiseid ei presidendilt ega teistelt valitud ametnikelt, on inflatsioon ja sellega seotud kõrged hinnad ning laenukulud saanud enne novembrikuiseid valimisi olulisteks teemadeks. Foto: EPA / Scanpix

Märtsist 2023 kuni märtsini 2024 lisas USA majandus 818 000 töökohta vähem, kui esialgu teatati. See ületab tavapärase iga-aastase korrigeerimise ulatuse ja süvendab muret majanduse aeglustumise pärast.

USA Tööstatistika Büroo (BLS) iga-aastane korrigeerimine näitas, et 2023. aasta tööhõive kasvu korrigeeriti esialgse aruandega võrreldes 0,5 protsenti allapoole. Tavaliselt on sellised iga-aastased korrigeerimised vaid 0,1 protsenti.

Eksperdid olid suureks korrigeerimiseks valmis. Näiteks Goldman Sachsi majandusteadlased prognoosisid töökohtade arvu vähenemist kuni 1 miljoni võrra. Wells Fargo ja JPMorgan Chase ootasid vastavalt umbes 600 000 ja 360 000 töökoha vähenemist.

Tagasi üles