Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Elon Muski uus AI juturobot teeb pilte, mida konkurendid keelduvad loomast

Copy
Grok on Elon Muski loodud AI-juturobot, mille pildigeneraator võimaldab luua sisu vähemate piirangutega. See võib põhjustada probleeme valeinfo leviku ja ebaeetiliste kujutiste osas.
Grok on Elon Muski loodud AI-juturobot, mille pildigeneraator võimaldab luua sisu vähemate piirangutega. See võib põhjustada probleeme valeinfo leviku ja ebaeetiliste kujutiste osas. Foto: Shutterstock

Elon Muski AI-firma andis platvormil X välja juturobot Grok-2 beeta, millel on ka piltide genereerimise funktsioon. Uus mudel võimaldab kasutajatel luua pilte, millele on kehtestatud vähem piiranguid kui konkurentidel. See võib olla eelis — või minna väga valesti.

Võrreldes teiste AI-pildigeneraatoritega, nagu OpenAI DALL-E või Google'i Gemini, paistab Muski pildigeneraator eksitavate fotode loomisel, kaasa arvatud poliitiliste tegelaste kujutamisel, olema hoopis paindlikum.

Uus AI pildifunktsioon on beeta versioonis juba saadaval inimestele, kes maksavad Grok juturoboti kasutamise eest X platvormil, varem tuntud kui Twitter (vaja läheb Premium või Premium+ tellimust). See on osa uusimatest Grok 2 AI-mudelitest, mille on loonud Muski teine ​​ettevõte, AI-startup xAI, mis toodab suurt keelemudelit, mida kasutatakse juturoboti toiteallikana.

Tagasi üles