Päevatoimetaja:
Angelina Täker

BITCOINIST KAUGEMALE Mis on altcoin’id ja kellel tasub neisse investeerida? (1)

Copy
Krüptovaluutade kujutised. Pilt on illustratiivne.
Krüptovaluutade kujutised. Pilt on illustratiivne. Foto: Dado Ruvic

Krüptoraha ja bitcoin'e vaadatakse sageli kui üht ja sama asja. Eeskätt tuleneb see faktist, et bitcoin oli esimene krüptovaluuta, mis kontrollib suurel määral kogu krüptoturul toimuvat. Nüüdseks on turule jõudnud aga hulk alternatiivseid virtuaalvääringuid, mida kutsutakse üldistavalt altcoin'ideks.

«Kõige tuntum altcoin on kahtlemata ether, mis kuulub ethereum'i plokiahelasse ning kõige suuremad altcoin'id ongi sageli mingi bitcoin'i võrgust erineva plokiahela «valuutad». Ethereum'i võrgu kõrval on näiteks üks suuremaid teisi tegijaid Solana võrk, mille valuuta kannab sama nime ja mida tuntakse SOL-lühendina,» selgitas Kriptomati ärijuht Dejan Davidovic.

Esimeste altcoin'ide eesmärk oli pakkuda alternatiivset tehnoloogilist lahendust või väärtust võrreldes bitcoin'iga. Turuväärtuselt teine suurim virtuaalvaluuta ether loodi näiteks eesmärgiga võimaldada võrgus tehtud tehingute tasusid maksta, samas kui ethereum'i võrk ise – ja ka mitmed teised võrgustikud – võimaldavad luua ja hoida töös detsentraliseeritud rahandusel (DeFi) põhinevaid tööriistu.

Tagasi üles