Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Super Micro: kiirelt kasvav ettevõte, millel on kasvupotentsiaali, vaatamata väljakutsetele

Copy
Supermicro on tuntud oma pühendumuse poolest rohelisele arvutamisele «green computing», nende tootmisrajatised Californias on varustatud päikesepaneelidega, mis aitavad vähendada ettevõtte süsiniku jalajälge. Lisaks sellele, et nad toodavad energiatõhusaid IT-lahendusi, püüavad nad oma tootmisprotsesside käigus kasutada võimalikult palju taastuvenergiat.
Supermicro on tuntud oma pühendumuse poolest rohelisele arvutamisele «green computing», nende tootmisrajatised Californias on varustatud päikesepaneelidega, mis aitavad vähendada ettevõtte süsiniku jalajälge. Lisaks sellele, et nad toodavad energiatõhusaid IT-lahendusi, püüavad nad oma tootmisprotsesside käigus kasutada võimalikult palju taastuvenergiat. Foto: Reuters/ScanPix

Super Micro Computer (NASDAQ: SMCI), tuntud ka kui Supermicro, aktsia on aasta algusest alates seisnud silmitsi märkimisväärsete hinnakõikumistega. Oma panuse on sinna andnud AI võidujooks, tulevikuootused ja viimase suure languse puhul ka ettevõtte finantstulemused. 

Kuigi Supermicro on näidanud muljet avaldavat tulude kasvu, jäid kasumimarginaalid alla investorite ootustele, mis tõi kaasa aktsiahinna languse. Pärast 2024. aasta neljanda kvartali tulemuste avaldamist 6. augustil kukkus Supermicro aktsia hind 20 protsenti ja on alates aprillikuise ostusoovituse andmisest langenud kokku 35 protsenti. Praegu kaupleb SMCI 624 dollari peal.

12. märtsil 2024 ulatus Supermicro aktsia hind 1188 dollarini. Sama aasta märtsis lisati Supermicro S&P 500 indeksi koosseisu. 8. augustiks kukkus aktsia hind 488 dollarini, mis tähendab märtsi tipust peaaegu 59 protsenti langust. Siiski tasub lähemalt uurida, mis köitis investorite huvi selle aktsia vastu tehisintellekti (AI) ralli ajal, et otsustada, kas vaatamata tugevale langusele on ettevõttel ka tulevikupotentsiaali. Hinnasihid järgneva 12 kuu kohta (tipranks.com) kõiguvad 325 dollarist kuni 1500 dollarini, keskmine hind on 978,50 dollarit.

Tagasi üles