Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Veel üks palavik – dinosaurustepalavik (1)

Copy
Stegosaurus Apex, 150 miljoni aasta vanune fossiil, mille hinnaks prognoositi neli kuni kuus miljonit dollarit, müüdi tegelikult Sotheby’si oksjonimajas 44,6 miljoni dollariga.
Stegosaurus Apex, 150 miljoni aasta vanune fossiil, mille hinnaks prognoositi neli kuni kuus miljonit dollarit, müüdi tegelikult Sotheby’si oksjonimajas 44,6 miljoni dollariga. Foto: Nancy Kaszerman

Investeerimine dinosauruste luudesse pole küll igaühele, aga sellel on vähemalt üks hea omadus – neid on keeruline varastada. Näiteks, kolme kihvaga tritseeratopsi pealuud ei saa varas oma seljakotti peita, sest selle pikkus ulatub kahe ja poole meetrini. See tähendab, et seda on keeruline ka ühest kohast teise transportida.

Abu Dhabi loodusajaloo muuseum võttis seda kindlasti arvesse, kui pakkus 31,8 miljonit dollarit (29,8 miljonit eurot) 67 miljoni aasta vanuse Tyrannosaurus rex'i luustiku nimega Stan eest 2020. aastal oksjonimaja Christie's korraldatud enampakkumisel. Tegemist oli kalleima fossiiliga, mis kunagi on oksjonitel müüdud. Lõplik hind oli ka tunduvalt suurem, kui esialgu prognoositud kuus kuni kaheksa miljonit dollarit.

Tagasi üles