Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Endine Google'i juht Eric Schmidt soovitas tulevastel ettevõtjatel TikTokist koopiad teha

Copy
Fotol endine Google'i tegevjuht ja Special Competitive Studies Project esimees Eric Schmidt. Ta rõhutas Stanfordi loengus, et Nvidia positsioon on AI turul tugevalt kinnistunud, mistõttu konkurentidel võib olla keeruline järele jõuda.
Fotol endine Google'i tegevjuht ja Special Competitive Studies Project esimees Eric Schmidt. Ta rõhutas Stanfordi loengus, et Nvidia positsioon on AI turul tugevalt kinnistunud, mistõttu konkurentidel võib olla keeruline järele jõuda. Foto: Reuters / Scanpix

Endine Google'i tegevjuht Eric Schmidt, mees, kes aitas kujundada tehnoloogiahiiglast praeguseks maailma üheks väärtuslikumaks ettevõtteks, tekitas hiljuti Stanfordi ülikoolis peetud loenguga elevust – ja mitte just kõige positiivsemas võtmes.

Tema ettepanek tulevastele ettevõtjatele juhuks, kui TikTok peaks Ameerika Ühendriikides keelatud saama, oli otsekohene: «Kopeerige TikTok, varastage kõik kasutajad ja muusika, ja kui see ei levi viirusena laiali tunni aja jooksul, siis proovige midagi muud.»

Schmidt on tuntud kui inimene, kes teab, kuidas Silicon Valleys asjad käivad. Ta juhtis Google’i kümme aastat, viies ettevõtte läbi ikooniliste toodete, nagu Chrome ja Gmail, turuletoomise ning korraldades YouTube'i omandamise.

Tagasi üles