Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Rheinmetall sõlmis 950 miljoni dollari lepingu ja laieneb USA kaitseturule

Copy
USAsse laienemisega parandab Rheinmetall tootevalikut ning seeläbi kindlustab oma positisooni nii USA kui ka Euroopa kaitsetööstussektoris. Aktsia hinnaks neljapäeval turu sulgumisel jäi 563,20 eurot.
USAsse laienemisega parandab Rheinmetall tootevalikut ning seeläbi kindlustab oma positisooni nii USA kui ka Euroopa kaitsetööstussektoris. Aktsia hinnaks neljapäeval turu sulgumisel jäi 563,20 eurot. Foto: IMAGO / Chris Emil Janssen / Scanpix

Rheinmetalli aktsia on viimase viie kauplemispäeva jooksul tõusnud 8,23%, aastaga 117% ja alates Venemaa kallaletungist Ukrainasse on ettevõtte aktsia kasvanud üle 500%. Saksamaa kaitsetööstuse kontsern hakkas laienema USAsse.

Saksa relvatootja Rheinmetall AG astus hiljuti olulise sammu oma kohaloleku tugevdamiseks globaalses kaitsetööstuses, omandades 950 miljoni dollari eest USA ettevõtte Loc Performance Products LLC. Ost demonstreerib Rheinmetalli strateegiat suurendada tootmisvõimekust ja konkurentsieelist USAs, maailma suurimal kaitsetööstusturul.

Loc Performance, mis on tuntud oma oskuste poolest toota tankide ja põllumajandusmasinate rööbastee süsteeme ning võitlusplatvormide keresid, toob kaasa üle tuhande oskustöölise ja tehased Ohios ja Michiganis. See laienemine ei suurenda mitte ainult tootmisvõimekust; see on strateegiliselt positsioneeritud, et haarata osa potentsiaalsest 60 miljardi dollari suurusest USA armee sõidukiprogrammide turust.

Tagasi üles