Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Tõnis Oja USA protektsionistlik majanduspoliitika jätkub ka uue presidendiga (5)

Copy
Kahe presidendikandidaadi Atlantas toimunud kampaaniaürituste vahe oli vaid neli päeva – Kamala Harrisel 30. juulil ning Donald Trumpil 3. augustil.
Kahe presidendikandidaadi Atlantas toimunud kampaaniaürituste vahe oli vaid neli päeva – Kamala Harrisel 30. juulil ning Donald Trumpil 3. augustil. Foto: Postimees

Paljud äriliidrid ei muretse eriti palju, milliseks Harrise ja demokraatide majanduspoliitika kujuneb, sest nad ei usu, et see erineks väga palju viimase paari aasta omast. Äriliidrid mõtlevad rohkem sellele, milliseid Trumpi omal ajal ellu kutsutud poliitikaid plaanib Harris peatada, kirjutab ajakirjanik Tõnis Oja.

Ükskõik, kellest saab president, tähendaks see USAs imporditariifide kerkimist. Lisaks sealsete kaupade ja teenuste hinnatõusule mõjutab see aga globaalset geopoliitikat, mis toob miljarditesse dollaritesse ulatuvaid lisakulusid mitte ainult kõikidele Ühendriikide ettevõtetele ja tarbijatele, vaid ka paljudele kogu maailmas.

Kui varasematel aastakümnetel hoolitsesid Ühendriikide presidendid – olenemata parteist – vabakaubanduse eest, siis alates Donald Trumpi esimesest valitsemisajast on USA liikunud vastupidises suunas. Mõlemad partei esindajad räägivad, kuidas nad kavatsevad kaitsta Ameerika tööstust ja töökohti välismaise konkurentsi eest.

Tagasi üles