Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Euribor on languses, kuid mida see pensionifondidele tähendab?

Copy
Tulevikutehinguid tehakse praegusest palju madalama euribori taseme juures.
Tulevikutehinguid tehakse praegusest palju madalama euribori taseme juures. Foto: Madis Veltman, Postimees

Ehkki aeglasemalt kui oodatud, on euribor languses ning see mõjutab lisaks kodulaenuturule ka pensionifondide käekäiku. Milliseid muutuseid toob see pensionikogujate jaoks, selgitab Luminori pensionifondide fondijuht Vahur Madisson.

Madissoni sõnul on eurointresside langus, sh aasta lõpuks oodatav baasintresside tase umbes 3 protsenti, pensionifondide seisukohast kindlasti hea uudis. «See ergutab Euroopa majandust, vähendab majanduslanguse tõenäosust ning võimaldab aktsiaturgudel näha stabiilsemaid ja tootlikumaid aegu,» ütles ta.

Puutumata ei jää ka võlakirjaturud, mida intressimäärade turg tugevalt mõjutanud on. Edasine sõltub juba eeldatava intressimäära langetamise põhjustest. «Kui inflatsioon stabiilse majanduskasvu ootuses aeglustub, annab see keskpankadele võimaluse intresse langetada ning sellest võidavad nii aktsia- kui võlakirjaturud. Kui aga langetamisega jäädakse hiljaks ning see toimub juba majanduse järsu jahtumise oludes, saab aktsiaturgudel olema probleeme,» rääkis Luminori pensionifondide fondijuht.

Tagasi üles