Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Coop: pere nädalane toidukorv odavnes kuuga 1,5 protsenti

Copy
Hiljuti avatud Häädemeeste COOPi pood.
Hiljuti avatud Häädemeeste COOPi pood. Foto: Mailiis Ollino

Neljaliikmelise pere nädalane toidukogus maksab augusti algul Coopi kogutud andmeil 77,17 eurot, mis on võrreldes eelmise kuuga 1,5 protenti soodsam.

Peamiselt on odavnenud köögiviljad, nagu kartul, kapsas, porgand ja mugulsibul. Kõige suurema hinnamuutuse läbis porgand, mille kilohind langes kuuga koguni 35 protsenti.

«Hooaja saagikus ja varustuskindlus on seni olnud hea, kuigi Lõuna-Eesti eelmise nädala üleujutuste tulemusi võime alles näha, kuivõrd ootamatud ilmastikuolud saaki mõjutasid,» kommenteeris Coop Eesti Keskühistu ostudirektor Oliver Rist. «Üldiselt on käesolevat aastat iseloomustanud hindade stabiliseerumine. Kui aasta algul toimus käibemaksu tõusuga seotud hüpe, siis eelmiste aastatega sarnast inflatsiooni ei ole tänavu õnneks olnud ja hetkel ei näe ka tulemas.»

Coop arvutab pere ostukorvi maksumust vastavalt Eesti Konjunktuuriinstituudi koostatud neljaliikmelise pere ostukorvi sisule ja kogustele. Valik hõlmab kõiki põhitooteid kartulist-kapsast piima, leiva, munade, lihatoodete ja magustoiduni. Võrdluses ei ole kasutatud iga kategooria kõige odavamat toodet, vaid toidukaupu, mida inimesed vastavas kategoorias ka päriselt kõige rohkem ostavad.

Coop on Eesti suurim ning vanim toidu- ja esmatarbekaupade kett, mis koosneb 18 kohalikust tarbijaühistust. Coopile kuulub 319 kauplust ehk ligi pooled Eesti toidupoed. 2023. aastal oli Coopi kaupluste netokäive kokku 863 miljonit eurot, millega oli 23,5 protsendiga turuliider.

Tagasi üles