Päevatoimetaja:
Angelina Täker

SMS-PETTUS Küberkurjategijad õngitsevad Omniva nime all kümneid tuhandeid ohvreid (2)

Copy
«Hoiatage sõpru ja sugulasi! Ohtudest tuleb rääkida ja pidevalt!» ütleb Martti Kuldma. NB!  Fotol olev petusõnumi tekst on vanem. Esmaspäevasel oli kirjas: «Hea klient, Sinu toode on vale aadressi tottu lattu tagastatud. Palun uuendage oigeaegselt.»
«Hoiatage sõpru ja sugulasi! Ohtudest tuleb rääkida ja pidevalt!» ütleb Martti Kuldma. NB! Fotol olev petusõnumi tekst on vanem. Esmaspäevasel oli kirjas: «Hea klient, Sinu toode on vale aadressi tottu lattu tagastatud. Palun uuendage oigeaegselt.» Foto: Madis Veltman

Esmaspäeval said paljud eestlased tekstisõnumi, kus jäeti mulje, et Omniva saadetud paki kohalejõudmine on takistatud ja olukorra lahendamiseks tuleb vajutada lingile. 

Sõnum teatab: «Hea klient, Sinu toode on vale aadressi tottu lattu tagastatud. Palun uuendage oigeaegselt.»

Omniva innovatsiooni- ja tehnoloogiajuht Martti Kuldma on valmis olukorda kommenteerima. «Juba hommikul hakkasid kliendid ja töötajate tuttavad ja sugulased meie kõnekeskust teavitama. Meil ei ole seda informatsiooni, kui paljud inimesed on saanud sõnumeid, kuna need tulevad telekomi kaudu, aga vaadates, kui palju on tagasisidet, siis ma arvan, et neid sõnumeid on kindlasti kümnetes tuhandetes,» kirjeldas ta olukorra laiahaardelisust.

Tagasi üles