Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Bigbank: kodulaenude kasv jätkus, keskmine lepingusumma tegi suure hüppe ülespoole

Copy
Endiselt on valdav osa laenulepingutest Bigbankis sõlmitud uue kodu ostmiseks ning vanade lepingute refinantseerimiseks sõlmitud lepingud moodustavad suurusjärgus kümme protsenti kogumahust.
Endiselt on valdav osa laenulepingutest Bigbankis sõlmitud uue kodu ostmiseks ning vanade lepingute refinantseerimiseks sõlmitud lepingud moodustavad suurusjärgus kümme protsenti kogumahust. Foto: Sander Ilvest

Juulis kasvas nii laenutaotluste kui sõlmitud kodulaenulepingute arv eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligikaudu 50 protsenti, keskmine laenusumma kasvas rekordilise 168 063 euroni, selgub Bigbanki laenuportfelli analüüsist.

Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul on kevadest alates jõudsalt kasvanud kõik kodulaenudega seotud näitajad, kuid viimastel kuudel on eriti suure hüppe teinud just keskmine laenusumma. «Kui juunis ületas laenusumma esimest korda 150 000 eurot, siis juulis kasvas see veel ligi 12 protsendi võrra ning murdis 168 000 euro piiri," kirjeldas Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter värskeid muutusi kodulaenude portfellis ning lisas, et oluliselt kasvanud laenusummad on märk ka tänaste koduostjate sissetulekute kasvust.

Bigbanki juhi hinnangul veab tänast turgu kasvanud sissetulekute kõrval edasi just viimase aasta-pooleteise jooksul kuhjunud nõudlus. «Lisaks mõjuvad ostjatele julgustavalt ka viimaste nädalate uudised, mis peegeldavad turu ootusi Euribori langemise suhtes,» lisas Pechter.

Tagasi üles