Päevatoimetaja:
Angelina Täker

USA aktsiaturg jõudis pärast tormilist nädalat alguspunkti tagasi

Copy
Börsimaaklerid esmaspäeval, 6.augustil, oma tööpostil New York Stock Exchanges, USAs
Börsimaaklerid esmaspäeval, 6.augustil, oma tööpostil New York Stock Exchanges, USAs Foto: Getty Images via AFP / Scanpix

Volatiilne nädal algas aktsiate müügilaine ja suurimate turuindeksite järsu langusega. Nädala sees hakkasid investorid uusi positsioone võtma ning reedel sulgus turg peaaegu samal punktil, kust oli esmaspäeval startinud. Kuid ka algaval nädalal on uued väljakutsed.

S&P 500 indeks tõusis reedel 0,47%, jätkates oma eelmise päeva muljetavaldavat tõusu, mis oli parim alates 2022. aastast. Laiapõhjaline turuindeks on peaaegu täielikult korvanud käesoleva volatiilse nädala suured kaotused, kaotades esmaspäevale vaid 0,04%. Aasta algusest on indeks tõusnud 12,04%.

Dow Jonesi tööstuskeskmine oli reedega turu sulgemiseks tõusnud 51,44 punkti ehk 0,13%, ja Nasdaqi liitindeks oli samuti 85,28 punkti ehk 0,51% kõrgemal, kuigi mõlemad olid endiselt nädala lõikes kerge miinusega. Dow kaotas nädalaga 0,06%, ja Nasdaq 0,18%. Samas on Nasdaqi liitindeks kuuga kaotanud 8,99% oma väärtusest, suure osa sellest on tinginud tehisintellekti-, kiibi- ja tehnoloogiaaktsiate ümber keerlev ebakindlus.

Tagasi üles